Spot Brand cykler og særligt lækre detaljer.

Generelt om Spot Brand.

Spot Brand er en amerikansk cykelproducent der oprindeligt blev kendt for singlespeed mountainbikes. I dag producerer de både mountain-, cyclocross- og commuterbikes med alle typer gearing. Din nye cykel fra Spot Brand er nøje designet, og af bedste kvalitet fra Spot Brands dedicerede team af cykelentusiaster. 

Spot Brand ejes i dag af den innovative entrepreneur og cykelentusiast Wayne Lumpkin. Sammen med den daglige leder Andrew Lumpkin har Wayne tidligere udviklet AVID – et brand alle mountainbike ryttere kender i dag.

Spot Brand er design og teknik. Det handler ikke altid om at være først, men om at være først med det rigtige. Wayne og Andrews tekniske baggrund driver det kontinuerlige fokus på tekniskinnovation og design. Spot Brand har et nært samarbejde med Gates Carbon Drive, og har tidligere stået for alle stresstests af cykelrammer til remtræk. Det er også Wayne og Spot Brand der udviklede det forbedrede remtræk - CDX CenterTrack systemet.

De ansatte hos Spot Brand lever alle for kærligheden til cyklen. Du vil se dette når du mærker og ser nærmere på cyklernes detaljer. Deres cykler skal virke – altid, og du skal samtidig have den rette føling med underlaget – cyklens kvalitetskomponenter og rammens udformning og legering giver dig dette.

Et eksempel på innovationen er deres patenterede dropoutsystem – Kobe sliders. Det sikrer bl.a. al stressoverføring fra remtrækket gennem stel og ikke skruer. Dette forlænger holdbarheden og bevarer remtrækkets opspænding – også ved hjulskift.

Et andet eksempel er deres ” Time-Trial Cutaway Seattube”. Det er en fordybning i rammen, der ser ud til at give mulighed for et mere fremrykket baghjul. Men fordybningen er lavet for at give rammen vertikal flex. Det er pragtfuldt at køre med, og det ses selvfølgelig på deres populære crosscykel Rallye og MTB Cream.

Deres ”All-carbon” forgaffel er et innovativt afsnit for sig selv.

Spot Brand er gennemført kræs for kendere, og folk der værdsætter detaljen og vil komme glade frem – altid.

Spot Brand LOGO

Spot Brand cykler

Spot Brand laver ganske enkelt flotte cykler. Det er designede cykler hvor form og funktion mødes i smukke løsninger, og giver dig en effektiv pedalkraft, den bedste komfort og det smukkeste udtryk. På en Spot cykel kan du ikke undgå de misundende blikke.

 

ACMEAJAXWAZEECHAMPAFIVE POINTS

Spot Brand ACME Spot Brand ACME OPEN Spot Brand AJAX AJAX Open Spot Brand WAZEE Champa Five Points Five Points Open 

Transit bikes, citybikes, urbanbikes – kært barn har mange navne. Vi kalder dem pendler- og hverdagscykler, for det er det de er lavet til – pendling. Og Spot Brand ved hvad den kræsne pendler vil have. Det er derfor komfortable cykler, der ser godt ud og holder længe. 

 

RALLYE, ROCKER, CREAM

Spot Brand RALLYE Rocker Spot Brand CREAM

Cyclocross, cykelcross, CX, MTB, (single speed) mountainbike. Vi kalder disse for terræncykler, og vi er helt pjattede med Spot Brands single speed versioner, der også kan geares efter behov. Spot Brand var tidligere identificeret ved single speed cykler, og deres udviklingsarbejde i terræncykler generelt er unikt.

 

Udvalgte Spot Brand detaljer

Spot Brand er en legeplads for tekniskbegavede cykelnørder. Det er ikke nogen stor fabrik, men et lille intimt miljø med innovativ stemning. Udviklingsarbejdet er derfor højt prioriteret og for Spot handler det ikke om at komme først på markedet. Det handler om at komme på markedet med det rette produkt. Et produkt i suveræn kvalitet, der giver kunden den ønskede værdi.

Spot Brand prioriterer følelsen af cyklen under dig – ser den godt ud og giver den det rette feedback. Det tog fx 3 år at få den rette følelse ud af Spot Brands Cream MTB.

 

Single Speed

Spot Brand SINGLE SPEED

Vi kører alt for lidt single speed i Danmark. Det er The Way to Bike’s meget subjektive holdning. Single speed cykler er som skabt til Danmarks topografi. Og med Gates Carbon Drive og Spot Brands Kobe slider dropout, har det aldrig været nemmere at finde et tråd og en gearing der passer dig. Den erfarne single speed kører kan enkelt skifte sprockets og rem i forhold til topografien i den planlagte rute, og dermed hurtigt sadle op for dagens tråd.

Hvad er single speed? En single speed cykel er, som navnet antyder, en cykel med direkte overførsel fra drivrem til baghjul. Dermed spares der mange roterende dele i din kraftoverførsel og du får fuldt udbytte af dit tråd. Samtidig sparer du vægt. For de særligt interesserede findes fixie bikes, hvor bagnavet er fixed og der ikke er noget friløb – pedalerne kører med hjulet rundt og omvendt. På en rigtig fixie cykel behøver du ikke engang bremser. Med lidt erfaring klarer du at stoppe ved at holde dit tråd igen.

Single Speed er fortsat en keystone hos Spot Brand, og både Rallye, Honey Badger og Cream leveres i udgangspunktet som single speeds, men kan påføres gear hvis det ønskes. Gates har deres eget Cyclocross team og de kører selvfølgelig CX races på Spot Brands Rallye SS – og vinder.

CX Team Gates

Single speed giver dig et bedre momentum fra dit tråd. Der er selvsagt en grund til at gearet er opfundet, og med single speed vil du kunne opleve friløb ned af bakke, for at have en ellers passende gearing. En fingerregel siger dog at du på vej op vinder mere end det du taber på vej ned. Du opnår ganske enkelt bedre fremdrift lige ud og op ad bakke. Dog ikke uden at arbejde; det kan kræve gode ben at komme op ad en stejl stigning.

På lette og gennemudviklede cykler som Spot Brands, vil du aldrig fortryde Single Speed. Vi kender flere der helårspendler på deres Rallye SS, og der er ingen tvivl om at de har fundet glæden ved at cykle.

 

Spot Brand Animal leg og Time Trial Cutaway

Spot Brands særlige udformning af deres seatstays (de tynde rør der forbinder toppen af saddelrøret og baghjulet) har fået betegnelsen Animal legs. Det skyldes deres varierede tykkelse og bøjede forløb.

Spot Brand ANIMAL LEG

Time Trial Cutaway er, som navnet antyder, et ”indhug” i bunden af saddelrøret. Det ser ud til at give mere plads at baghjulet kan trækkes frem. Det gør det selvfølgelig også, men det er primært udformet for at give rammen vertikal flex.

Kombineret giver Animal legs og Time Trial Cutaway, cykelrammen en betydelig mærkbar vertikal føjelighed. Med remtræk og særlig ved Single Speed cykelrammer, er chainstay designet meget rigidt for at få den bedst mulige perfomance ud af Gates Carbon Drive. (Chainstay = stængerne der går fra kranken og om til baghjulsnavet). Titanium- og stålrammer har en tendens til at bøje relativt meget, og det vil dels dealigne tandhjulene og tage en del af ydeevnen fra single speed kørsel. Spot Brands cykler er derfor designet til at være meget horisontalt stive, men ved hjælp af deres Animal legs og Time Trial Cutaway lykkes det Spot at bibeholde følingen med underlaget og give dig en komfortabel tur – egenskaber Titanium- og Stålrammer er kendt for.

 

Wagyū 2 Slider Dropouts

WAGYÜ 2

Dette patenterede dropout fra Spot Brand sidder på Acme, Ajax, og Rallye (aluminiums cykelrammer). Det er et af de bedste systemer til Gates Carbon Drive. Wagyū 2 Slider dropout giver det længste ”throw” (afstand navet kan flyttes i dropoutet). Dette giver mulighed for en bred vifte af gearings- og remlængde muligheder.

 

Kobe Slider Dropouts

Spot Brand KOBE SLIDER

Dette patenterede dropout sidder på Wazee, Honey Badger, Cream, og Dualie (stål og Titaniums cykler). Det har en indbygget i splitfunktion der tillader at bæltet installeres i rammen. Det er det stærkeste system til mountainbike brug; og er udviklet til at arbejde med Gates Carbon Drive. Kobe Slider dropoutet giver ligeledes mulighed for en bred vifte af gearings og rem muligheder, og har et af markedets længste ”throw”.

 

Spot Brand Forgaffel

Spot Brand CX FORK

Spot Brand designer selv deres meget populære forgafler. Det er nogle af de få ”all-carbon” gafler der findes til disc bremser, og styrrøret er også karbon.

Spot brands CX-fork (cykelcoss) er deres mest anvendte. Den vejer bare 457g, er stærk og rigid, og har en god styringsvinkel. De er gjort klar til skærme med fender mounts.

Udover crosscyklen Rallye bruger bycyklerne ACME og AJAX også denne forgaffel, og de har dermed bycykelmarkedets bedste gaffel.   

 

Støtteben, bagagebærer og skærmmontering

Spot brand udmærker sig også ved at have klargjort alle deres pendlercykler til støtteben, bagagebærer og skærme. Monteringsmulighed for dette findes sjældent i denne cykelklasse.

 

Tekniske detaljer

 

Rammemateriale

Spot Brand bruger egen high-end aluminiumslegering til deres aluminiumsrammer - Alu 7005. Aluminium er i udgangspunktet et meget stift materiale, og for at give dig mere komfort og føling med underlaget bukker Spot Brand deres seatstays (animal legs). Spot Brand kæler for deres aluminium og former deres rør meget omhyggeligt og udglatter svejsninger. Alle rør er bøjet og formet med henblik på en specifik egenskab.

Spot Brand bruger også high-end titanium, og med deres krav til særlig udformning, bruger de meget tid på at forme Titanium. Titanums fleksible egenskaber ør det specielt at arbejde med, men pragtfuldt at køre på.

 

Gates CenterTrack

Gates CDX

Du finder information om Gates CenterTrack under “Alt om Gates Carbon Drive remtræk”. Men det er værd at bemærke, at det er Spot Brand der har udviklet dette system til Gates, og alle Spot Brands cykler kommer selvfølgelig med CenterTrack remtræk. CDX systemet har været med til at løfte remtræk til cykler ud af børnesygdommene, og gjort det til et ekstremt pålideligt, enkelt og holdbart system.

 

AVID bremser

AVID LOGO

Det er også folkene i Spot Brand der udviklede AVID bremserne til SRAM. Så Spot Brands cykler leveres oftest med de bedste hydraulik bremser fra AVID.

Med det store udviklingsarbejde der er hos Spot Brand er du sikker på at købe en gennemtænkt og afprøvet cykel, der virkelig har de egenskaber du kan forvente af modellen. 

On Top
Menu
Close
Cart
Close
Back
Account
Close