Gates Carbon Drive remtrækssystemer

Hos The Way to Bike finder du alt indenfor Gates Carbon Drive remtræk til din cykel.

Gates Carbon Drive har gennem tiden udviklet forskellige remtrækssystemer. Hvert system er tilpasset sit eget segment indenfor cykel industrien.

Her finder du information om ST, CDN, CDC, CDX og lidt om den ældre CDC version.

Gates Carbon Drive Procucts

ST

ST Designed for: Seasonal, recreational cyclists looking for their first belt-driven bike.

ST-systemet er med ”Sidetrack” og er derfor ikke kompatibelt med CDN, CDC og CDX der alle benytter ”Centertrack”. ST er udviklet til meget enkel cykling uden stor belastning på systemet.

ST kan benyttes på elcykler med front eller rear motor.

  

CDX

CDX Designed for: Cyclists who ride pavement or dirt throughout the entire year.

CDX er udviklet af Mountainbike producenten Spot. Det er gjort med henblik på den bedste holdbarhed og egenskaber i barske forhold.

Gates CDX system har en rille i midten. Denne glider på en rille i tandhjulene. Samtidig er tandhjulene meget åbne, så sne og snavs ”tømmes” fra systemet. CDX systemet bruges derfor på MTB cykler. CDX tandhjul findes også i særlige ekspeditions-versioner til de ekstra lange ture.

CDX kan benyttes til El-cykler med centermotor, og klarer op til 90 Nm.

Hos The Way to Bike har vi ekstrem god erfaring med CDX systemet. Det benyttes også på mange alm. citybikes, touring cykler osv.. Det holder og er nemt at håndtere.

  

CDN 

CDN Designed for: Seasonal, recreational cyclists who commute occasionally.

I 2016 kom Gates med CDN systemet. CDN er kompatibelt med CDX, og har derfor samme enkle håndtering. CDN er IKKE til MTB og ekspeditionskørsel. CDN er udviklet til enkel bykørsel. Det gælder både tandhjul og rem. CDN remmen har samme antal kulfibre i remmen som CDX. Selve remmen er lavet af et blødere materiale, og er derfor egnet til enklere kørsel.

At CDN er kompatibelt med CDX gør det utrolig enkelt for dig at skifte rem og tandhjul. Hvis du har en cykel med CDN og ønsker CDX rem, kan du nøjes med at skifte remmen – hvis tandhjulene selvfølgelig ikke er slidt ned.

CDN kan benyttes på elcykler med front eller rear motor.

  

CDC 

CDC Designed for: Cyclists who bike or eBike for many kinds of urban and suburban trips.

Gates har valgt samme navn til denne version, men CDC ”next generation” skal ikke forveklses med den ældre CDC version der udgik i 2026. CDC er i dag styret med Centertrack, og fremstillet af andre materialer.

CDC er udviklet med henblik på bykørsel og er lidt stærkere end CDN, så det kan håndtere el-cykler med centermotor. Max 50 Nm.

  

CDC Mudport (udgået 2026)

Gates startede med CDC systemet. Det er systemet uden centerrille. Dvs. at der ikke er nogen ”styring” af remmen. Den styres af en tandhjulskant (Sidetrack) og meget præcis alignment. Gates Carbon Drive CDC blev primært primært brugt på lette trekking- og citybikes, såsom Trek District.

I 2016 besluttede Gates at nedlægge produktionen af CDC, og nye cykler leveres derfor ikke med CDC i dag. Reservedele tilbydes så længe lager haves. Har du Gates Carbon Drive installeret på din cykel, vil du på sigt blive nødt til at skifte rem og tandhjul til CDN eller CDX.

 

Hos The Way to Bike ser vi frem til at høre fra dig, og vejleder gerne indenfor remtræk. Vi er officiel Gates Carbon Drive distributør i norden og tilbyder udover alle Gates Carbon Drive reservedele også et stort udvalg af cykler med remtræk.

Gates Carbon Drive CDX Belts

Kontakt os på sales@thewaytobike.dk.  

On Top
Menu
Close
Cart
Close
Back
Account
Close