Alt du bør vide om Remtræk

Historie

Remtrækket til cykler er udviklet af det 100 år gamle innovative industriselskab Gates. De laver heavy duty parts til mange industrier. Cykelkæden har været det primære indenfor cykling i mere end 120 år. Med Gates Carbon Drive revolutionerede Gates dette, og har gjort hverdagen for os cyklister meget enklere.

The Way to Bike er idag specialiseret indenfor cykler med remtræk. SE VORES UDVALG HER.

 

Teknik

Gates Carbon Drive er specielt udviklet til cykelindustrien med udgangspunkt i Gates solide erfaring i power transmission. Bæltets ”tænder” har en afstand på 11 mm., nøjagtig tilpasset efter den kraft vi mennesker kan levere.

Det er kulfiberteknologien der har gjort udviklingen af denne lette og solide rem mulig. Remmen får sin styrke fra disse kulfibre og de er pakket godt ind med avanceret polyuretan kemi. Uretanen er med til at give bæltet sin vejrbestandighed – det ruster ganske enkelt ikke. Tændernes udformning og deres nylon belagte overflade giver mindst mulig friktion og bedst mulig indgriben i rotationen over Gates patenterede tandhjul. Remmens rillede overflade øger bæltes retningssmidighed.    

 

Performance. Remtræk vs. Kædetræk

Cykelkæden har altid været en plage at vedligeholde, den ruster, rasler og kammer i værste fald over. Gates Carbon Drive er ikke bare let og stærkt, der er længdestabilt, slidstærkt og vedligeholdelsesfrit – også efter en tur i sne og salt.

Vores udvalg af cykler benytter sig derfor af Gates Carbon Drive teknologien. Det kræver ikke smøring, et sprøjt med vand vil sikre gnidningsfri kørsel og rene bukseben. Du vil opleve en renere cykel når kædeolien forsvinder.

En ny og velsmurt kæde løber godt, men hvor længe er den velsmurt?  Der er lavet flere undersøgelser for at sammenligne effekten af remtrækket og kæden. Konklusionen er at remtrækket over tid vil yde bedst for den gennemsnitlige cyklist.

Der er disse åbenlyse fordele ved remtrækket:

Holdbarhed  

  • Laboratorietest viser at carbon remtrækket holder dobbelt så længe som kædetrækket.

Vægt              

  • Hele systemet, to remhjul og bæltet, vejer mindre end en typisk kæde. Remmen alene vejer bare 82 g – en normal kæde vejer over 200g.

Længdestabilitet                  

  • Remtrækket strækkes ikke over tid, som en kæde. Det reducerer slid på tandhjul og betyder at efterspænding eller udskiftning pga. stræk sparres.

Smooth          

  • Remtrækket har et mere konstant og umiddelbart træk, der giver en, for kæder, uopnåelig smoothness.

Stilhed          

  • Remtrækket er omtrendt lydløst.

Smøring        

  • Carbon bæltet skal ikke smøres. Det betyder ingen fedt eller olie på hænder og bukser.

Åbne remhjul                      

  • De patenterede åbne tænder i Mudport tandhjul lader småsten og andet skidt passere igennem.

Sikkerhed      

  • Du vil aldrig tabe kæden

Derudover sender remtrækket et tydeligt signal til dine omgivelser om din forståelse for design, kvalitet og innovation.

 

CDX CenterTrack vs. CDC Mudport vs. CDN

Der findes to typer remtræk til din cykel. Gates Carbon Drive CenterTrack CDX og Gates Carbon Drive Mudport CDC. CDX er en videreudvikling af CDC og en gamechanger indenfor remtræk. 

For den krævende rytter er der mange forbedringer ved CDX i forhold til CDC. CDX remtrækket er fx mindre udsat for at du ved hårdt tråd kan vride tandhjulene ud af alignment og ”køre bæltet af”. Gates Carbon Drive CenterTrack er 2 mm bredere (Mere carbon) end Mudport remmen, og har en rille i midten der centrerer den på over tandhjulende. Samtidig er CDX tandhjulende uden ”mudport-huller”, og kan derfor ikke tilstoppes af is og småsten. – Skal du i skoven på din MTB eller crosscykel anbefaler vi derfor Gates Carbon Drive CenterTrack Remtræk.

CenterTrack systemet er endvidere meget enklere at montere korrekt og du vil derfor oftest opleve en øget holdbarhed i forhold til CDC.

CenterTrack systemet blev udviklet af Spot Brand og solgt til Gates. Spot Brand har et nært samarbejde med Gates Carbon Drive og Spot Brand er vokset op med MTB Single Speed, hvor der kan være en særlig ekstrem belastning fra det ugearede og aggressive tråd. Remtrækket er uden tvivl det bedst egnede drev, og Spot Brand videreudviklede derfor Mudport systemet til CenterTrack for at give den bedst mulige driftsikkerhed. Spot Brand har dermed givet remtræk til cykler nyt liv og skabt en ny generation remtrækscykler. 

Valget af remtrækssystem følger på vores store udvalg af cykler med valget af cykelmodel. Det er et valg der er truffet ud fra de ønskede egenskaber cyklen skal have.

CDN er en nyere version til citybikes. Det er CDX compatibelt, men har ikke samme styrke og anbefales derfor ikke til terrænkørsel. Det er udviklet til bycykler.  

 

Vigtige detaljer

Præcision og opspænding er nøglen til ren cykelglæde med Gates Carbon Drive. 

Alignment - tilpasning

Tandhjulenes nøjagtige dimensionering og tilpasning sikrer dig mod at ”køre remmen af” og unødvendig støj og slidtage. Køber du en samlet cykel hos os er dette selvfølgelig i orden.

Tensioning - opspænding

Remmens opspænding er en videnskab i sig selv. Alt for mange kører rundt med slap rem med øget slidtage og fare for ulykker som følge. Er remmen for stram øger du friktionen unødvendigt.

Gates fokuserer på simpel performance, og har gjort det nemt for sine brugere. De har udviklet flere måder at kontrollere remmens opspænding. Bl.a. et mekanisk tensionmeter Gates Krikit Gauge, der kan købes gennem os, og en gratis smartphone APP. Gates Carbon Drive APP’en måler remmens svingnings frekvens, hvilken der vil variere i forhold til opspændingen. APP’en er tilgængelig her.

 Tension APP 

Opspændings anbefalinger

 

Letvægts rytter med hurtighed

Rytter med størrelse og kraft

Mountain og SS Urban

24 kg / 65 Hz

38 kg / 83 Hz

Internal Gear Hub

15 kg / 50 Hz

20 kg / 60 Hz

Her kan du se hvordan APP'en bruges:

Det er også muligt at benytte Gates Carbon Drive Eco tension tester. Den består af et lod og en lineal, hvorved remmens nedbøjning kan måles. Tension testeren bruges således:

Vi viser med denne video hvordan Gates Carbon Drive remmen installeres korrekt.

 

 

Vedligehold

Rengøring af Gates Carbon Drive systemet er enkelt – sprøjt med lidt vand og du kører med glæde og enkelthed gennem mange tusind km.

Er du uheldig og en del af systemet går i stykker, hvis du fx kører på en sten eller lign, så sælger vi alle originale Gates Carbon Drive dele, og de er enkle at udskifte. Det kan også være du er heldig at køre så mange tusind km at det er tid til at skifte remmen. Vi anbefaler at tandhjulene skiftes samtidig med remmen.

Vi viser med denne video hvordan Gates Carbon Drive vedligeholdes.

 

Udskiftning

Din rem skal udskiftes når den viser tydelige tegn på slidtage, eller den er blevet beskadiget af slag, vrid eller lignende. Beskadigelse af carbonfibrene er ikke altid synlig, og er du i tvivl, så skift. Dermed undgår du at den knækker. En korrekt opspændt og ikke beskadiget rem, vil aldrig knække - det har du ganske enkelt ikke kræfter til. 

Ved udskiftning af en slidt rem, er det oftest også tid til at skifte tandhjul - det er vores anbefaling. Dermed undgår du "tandhop". Beskadigelse af tandhjul kan ske ved påkørsel af sten o.l., og der anbefaler vi igen en umiddelbar udskiftning. Et skæv sprocket kan køre remmen af.  

Skal du udskifte remmen på Trek District cyklen, anbefaler vi også du bestiller en rear sprocket sammen med remmen. Vi har set flere eksempler få at den ikke ser slidt ud, men viser sig at være det, når den nye rem monteres. 

Med Gates Carbon Drive Calculator kan du teste mulige kombinationer af tandhjulsstørrelse, remlængde og chainstay distance. Dette er et godt værktøj hvis du vil ændre din gearing med nye tandhjul!

Til selvbyggeren: Beregn dit tandhjuls og remsæt her DRIVE CALCULATOR

 

Håndtering

Gates Carbon Drive skal håndteres rigtigt. Hvis det vrides, inverteres eller bukkes bagover kan der opstå usynlige brud, og styrken vil forsvinde. Der er derfor nogle enkle håndteringsregler der bør følges både ved installation og generel omgang. Vi viser det her både med billeder og i video.   

Håndtering af Gates Carbon Drive rem

Montering af Gates Carbon Drive

 

Hvis du punkterer

Du behøver ikke nødvendigvis at opstramme remmen igen, efter et slangeskift i baghjulet. 
På cykelstel med vertikal dropout vil remmen bevare sin spænding selvom du fjerner baghjulet. Med horisontal dropout er det nødvendigt at opspænde remmen igen.

Vi viser i disse videoer hvor enkelt det er at fjerne og geninstallere baghjulet. Der er klip med diverse gear hubs, så der er også et der viser lidt om din cykel. 

 

Se The Way to Bike's store udvalg af cykler med remtræk her.

THE WAY TO BIKE'S CYKLER

On Top
Menu
Close
Cart
Close
Back
Account
Close