Remtræk eller Kædetræk? Hvorfor bruge remtræk på cyklen?

Ingen kæde - større glæde!

Fordelen ved remtræk    TWTB CERTIFIKAT (rod m skygge).png    

Det er slut med rustne kæder og olie på fingre og bukseben. Med remtræk får du en ren og stille køreoplevelse. ”Ren køreglæde”, kalder vi det.

Hos The Way to Bike har vi mange års erfaring med remtræk til cykler, og her har vi samlet information om remtræk til dig. Vi forhandler både cykler med remtræk og Gates Carbon Drive remtræk tandhjul, remme og værktøj, og har derfor indgående kendskab til den voldsomme udvikling der har været indenfor teknik og udbredelse de sidste 10 år. 

Myter og Spørgsmål ang. kæde vs. rem.

Der er fortsat enkelte myter og spørgsmål omkring remtrækket eller bæltedrev, som nogle kalder det. Dem vil vi gerne adressere først. 

Kræver remtrækket speciel cykelsmed?

Remtrækket er nemt at håndtere. Det kræver ikke særligt værktøj eller kundskab. Din lokale cykelsmed håndterer det enkelt, og du kan endda klare det meste selv – hvis det har din interesse. Akkurat som på en cykel med kæde. Er du i tvivl, så se vores vejledningsside eller kontakt os for yderligere.

Det er specielle cykler der kører med remtræk.

Ja, og nej. Cykler med remtræk har en åbning i rammen, så remmen kan komme ind. En kæde åbnes. Remmen er helstøbt med indvendige kulfiberstrenge. Der er ingen svage led. Men derudover er cyklerne ikke mere specielle end producenten ønsker de skal være. Hos The Way to Bike har du mulighed for at få både skræddersyede og linje-producerede cykler. Foldecykler, Mountain bikes, Touring cykler, City bikes osv..

Knækker remmen?

Nej, remmen er lavet med kulfiber tråde indvendigt. Dem kan du ikke trække eller tråde i stykker. Når vi i sjældne tilfælde ser en knækket rem skyldes det oftest fejlhåndtering. Remlinjen er vigtig. Remmen må ikke løbe skævt, den må ikke ”knækkes” og cyklen skal være stiv nok til at stå imod dit tråd (cykler der er produceret med remtræk er godkendte) 

Slides remmen hurtigt?

Gates Carbon Drive remtræk produceres I forskellige versioner. CDX versionen er ekstrem holdbar og bruges fx til professionel cross racing, ekspeditioner og mountain bikes. CDN versionen er produceret til enkel bykørsel, hvor der trædes mindre hårdt og slitagen fra snavs o.l. er mindre. Styrken i de to versioner er den samme, men materialet slides forskelligt. Er du i tvivl om dit behov, anbefaler vi CDX. CDX sikrer dig meget lang holdbarhed og minimum vedligehold. 

Er der energitab i remtrækket i forhold til kæden?

Det største bekymring hos mange er vægt og energitab. Men bare rolig, remtrækket er let. Har du særlig interesse, produceres der endda specielle letvægts tandhjul, der supplerer den i forvejen meget lette rem (82 g.) Og remtrækket har over tid mindre energitab end kæden. Der er udført flere laboratorie forsøg der viser dette. Det skyldes at remtrækket bevarer sine egenskaber – selv med minimum vedligehold. Kulfibrene strækkes ikke, og remmens belægning modstandsdygtig. Se videoen der viser en test med rem og kæde. 

Er cykler med remtræk gearet?

Ja. Hos The Way to Bike tilbyder vi cykler med 0 til 18 gear. Det er intern gearing uden overlap som du oplever i udvendige gear. Intern gearing bidrager i tillæg til minimum vedligehold. 

Er cykler med rem bedre end cykler med kæde?

Gates Carbon Drive remme er lavet af kulfiber. De ruster ikke og skal ikke vedligeholdes. Tåler sne og salt. De strækkes ikke og giver dig en smooth følelse når du kører. Der er ingen raslen eller slack. Remtrækket giver dig en direkte kraftoverførsel, der er mere kontakt end det du er vant til fra kæden. Hele remtræks-systemet er let, utrolig stærkt og holdbart. Ved normal kørsel vil en rem holde 20.000 km, og vi har oplevet remme der har kørt langt over 30.000 km. 

Vores udvalg af cykler med remtræk benytter sig derfor af Gates Carbon Drive teknologien.

Remtrækket kræver ikke smøring. Du kan sprøjte snavs af remmen med alm. vand. Du får derfor hverken olie på hænder eller bukseben. 

Du vil opleve en renere cykel når kædeolien forsvinder.

En ny og velsmurt kæde løber godt, men hvor længe er den velsmurt?  Der er lavet flere undersøgelser for at sammenligne effekten af remtrækket og kæden. Konklusionen er at remtrækket over tid vil yde bedst for den gennemsnitlige cyklist.

TEST af remtræk vs. kæde

Her ser du test af remtræk og kæde, og beskrivelse af energitab. Som du ser har remtrækket suveræn performance.

Se The Way to Bike's store udvalg af cykler med remtræk her.

Fordele ved cykler med remtræk:

Holdbarhed 

Laboratorietest viser at carbon remtrækket holder mere end dobbelt så længe som kædetrækket.

Vægt 

Hele systemet, to remhjul og bæltet, vejer mindre end en typisk kæde. Remmen alene vejer bare 82 g – en normal kæde vejer over 200g.

Længdestabilitet                 

Remtrækket strækkes ikke over tid, som en kæde. Det reducerer slid på tandhjul og betyder at efterspænding eller udskiftning pga. stræk sparres.

Smooth          

Remtrækket har et mere konstant og umiddelbart træk, der giver en utrolig og pragtfuld smoothness.

Stilhed          

Remtrækket er omtrendt lydløst, så nyd turen. 

Smøring        

Carbon bæltet skal ikke smøres. Det betyder ingen fedt eller olie på hænder og bukser.

Åbne remhjul                      

Centertrack tandhjul er åbne i begge sider og lader småsten og skidt passere.   

Økonomi

Vores cykler med Gates Carbon Drive remtræk har et højt kvalitetsniveau og gode anerkendte komponenter. Dette vil du mærke, og din cykel med remtræk vil holde i mange år. Undervejs vil du nyde mange gode timer på din cykel – Det er ren Cykelglæde 

Din cykel med remtræk sender et tydeligt signal til dine omgivelser om din forståelse for design, kvalitet og innovation.

Introduktion til remtræk. Se denne video fra Gates Carbon Drive.

Se The Way to Bike's store udvalg af cykler med remtræk her.

On Top
Menu
Close
Cart
Close
Back
Account
Close